Održan mini festival energetske efikasnosti u IPC Tehnopolis

U IPC Tehnopolisu u Nikšiću dana 12.06.2017 godine održan je mini festival energetske efikasnosti u organizaciji Fondacije Prona. Na događaju je prisustvovalo oko 50 učesnika iz privrednog i akademskog sektora, kao i učenici osnovnih škola Mileva Lajović Lalatović i Olga Golović, i Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole.

 

Prvi dio događaja održan je u Multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis gdje su učesnike u uvodnom dijelu pozdravili Jasna Perović Bajović, predstavnica Fondacije Prona, Ratko Bataković, izvršni direktor Tehnopolisa i Živko Kecojević, menadžer Opštine Nikšić.

tehnopolis_eetehnopolis_ee

U dijelu predviđenom za prezentacije učešće su uzeli:

  • Božidar Pavlović, predstavnik Direktorata za energetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije, koji je prestavio projekte energetske efikasnosti i određene mjere koje Ministarstvo sprovodi u cilju  održivijeg upotrebe energije;
  • Veselin Vučurović, osnivač i direktor firme Fontis Sol, koji je govorio je o proizvodnji električne i toplotne energije iz obnovljivih izvora;
  • Ljiljana Stojović, prestavnica mikrokreditne instirucije Alter Modus, koja je prezentovala prisutnima kampanju „Tvoj energetski iskorak“, kao i benefite klijenata kada je u pitanju primjena mjera energetske efikasnosti i
  • Stefan Đordan, predstavnik kompanije Tangenta, koji je govorio je o primjeni frekventnih regulatora u regulaciji protoka.

U okviru drugog dijela događaja upriličena je izložba na kojoj su učesnicima prezentovani različiti eksponati i eksperimenti. Mini festival je zaključen kratkim kvizom za učenike.

 

Cilj ovog događaja je da skrene pažnju javnosti na značaj energetske efikasnosti povezujući privredni, akademski i civilni sektor, s posebnim akcentom na učenicima kao snazi budućnosti. 

Štampaj